El soldadito de plomo

(ISBN 84-89804-92-3)
Autor: Jörg Müller
Edicions Lóguez, Salamanca, 2005

Recomanam aquest llibre per a nins i nines a partir de 6 o 7 anys i per adults.

El títol és l’únic text del llibre, les seves grans il•lustracions semblen fotografies, ja que estan  plenes de detalls, i aconsegueixen explicar-nos tota  una aventura i dues realitats molt allunyades, com són  l’europea i l’africana.
Tot comença quan en unes obres troben el soldadet de plom davall del paviment de fusta d’una casa, i es converteix en la jugueta del nin. El nin creix i el soldadet i les altres juguetes acaben tirades al fems,  d’on el recullen dos nins i, com en la història original d’Andersen, el col•loquen dins d’un vaixell de paper. Junt amb la seva companya de viatge, una Barbie, navegaran a través de les aigües brutes de la ciutat, fins al mar, on un peix se’ls menja i …
Aquesta nova versió, que té un final més feliç que l’original, ens fa pensar un poc sobre l’excés de juguetes i l’ús que se’n fa. Sense voler ésser una història trista ens mostra escenes no gaire agradables de la realitat quotidiana.