El petit príncep

El petit príncep (Pop up)
(ISBN  978-84-9838-235-8)
Text: Antonie de Saint-Exupéry
Il•lustracions: Del mateix autor
Edicions Salamandra, Barcelona 2009

Recomanam aquest llibre per a nins i nines de qualsevol edat.

El Petit Príncep és un dels contes de referència de la literatura  mundial. Va ser publicat el 1943 per l’escriptor i aviador francès Antoine de Saint-Exupéry. Des de llavors ha estat traduït a 180 llengües i dialectes diferents.
Aquesta és una edició feta amb pop up, un llibre per a les grans ocasions, amb el text íntegre de l’original i les aquarel•les fetes pel mateix autor, que en aquest llibre prenen volum i el fan molt especial.
Aquesta obra constitueix un clàssic de la literatura infantil. En ell es comuniquen temes realment delicats com ho són el sentit de la vida, l’amistat, l’amor i els valors. En aquest relat, l’autor es figura a si mateix perdut en el desert del Sàhara, després de tenir un problema amb el seu avió. En aquest moment es fa present un petit príncep.
Mitjançant les converses amb el petit príncep, l’autor deixa veure la seva pròpia visió sobre l’estupidesa humana i sobre la franca saviesa dels més petits, que parteixen d’una visió senzilla de les coses. Pensa que la majoria de les persones perden aquesta saviesa quan creixen.
El seu preu és un poc elevat (aprox. 29€), però podríem dir que ens trobam davant una obra entranyable, per a totes les edats, que mereix un lloc especial entre les nostres biblioteques.