L’elefant encadenat

L’elefant encadenat
(ISBN 9788498672398)
Text: Jorge Bucay
Il•lustracions: Gusti
Edicions Serres, Barcelona 2008

Recomanam aquest llibre per a infants a partir de 6 anys.

L’elefant encadenat és un conte que ens narra la història d’un nin a qui li agrada molt el circ, i el que més li agrada de tot, són els animals.
Aquest nin no entén que l’elefant, l’animal més fort, capaç fins i tot, d’arrencar un arbre, quan surt de la pista es converteix en un ésser dòcil que, lligat per una cadena a una petita estaca, es resigna i no fa res per deslliurar-se’n.
Per què ho fa això? Amb una estirada podria esser lliure. Aquest nin demana a tots els adults per què passa això, però la resposta no el convenç, fins que, finalment, trobarà la resposta: ens acostumem a les coses que veim cada dia, sobretot a les imposades, i de vegades no feim prou per alliberar-nos-en…
Hem de lluitar per allò que volem aconseguir, el fet de provar-ho una vegada, no vol dir que no ho haguem de tornar a provar.
Les il•lustracions són originals, mesclen aquarel•les amb collage, i el resultat queda molt bé. Els colors són apagats, i ens ajuda a tenir aquesta sensació de tristesa que ens volen transmetre.